Loading...

Zachte Lenzen

Zachte Lenzen

Zachte lenzen zijn er in vele soorten, de meest gebruikte zachte lens is de zogenaamde “wegwerp lens”. Met andere woorden: ontworpen om te worden gebruikt voor een bepaalde periode met regelmatige vervanging . Vandaag de dag dragen de meeste mensen zachte contactlenzen die gemaakt zijn van een vochtrijk materiaal, hydrogel genaamd. Lenzen van hydrogel zijn ademend, met andere woorden; ze laten zuurstof door. Hierdoor blijven uw ogen gezond en fris aanvoelen.
De maand lens is er in vele varianten voor iedere behoefte en voorkeur. Ze worden ’s morgens ingezet en ’s avonds uitgedaan en ontsmet. Dit proces klinkt misschien als hard werken, maar is eenvoudig en ongecompliceerd zodra het wordt een deel van je dagelijkse routine.

Trakteer je ogen.

Voelen je ogen ’s-avond vermoeiend aan? Ook al draag je contactlenzen? Kijken op PC, tv, smartphones en tablets is enorm zware last voor onze ogen Het is vergelijkbaar alsof je uren lang dezelfde spier van je lichaam gebruikt. Aangezien de oog spier zijn elasticiteit door de jaren heen verliest, wordt het steeds moeilijker voor de oog-spier om zich continue aan te spannen. Laat je informeren over onze contactlenzen en geef je ogen de rust die ze gewend waren.

Een belangrijke keuze.

Bij de aankoop van contactlenzen is de keuze van de soort contactlens zeer belangrijk voor zowel je zicht als je comfort. Bij de keuze van de soort lenzen zijn vier factoren belangrijk: bolling van het oog, comfort, zicht en veiligheid.
Harde lenzen zijn helderder en bieden meer waarde voor hun geld.
Zachte lenzen zijn comfortabeler en makkelijker in gebruik. Een veel voorkomende fout is dan ook dat er te weinig tijd wordt genomen voor de keuze van contactlenzen. Loop gerust eens binnen bij ons voor meer informatie.

Zachte Lenzen

In tegenstelling tot harde lenzen wennen uw oog snel aan zachte contactlenzen. Wanneer U begint met lenzen dragen is dit een prima optie. Zachte lenzen laten veel zuurstof door en nemen vocht op. Daardoor blijft het oog ‘ademen’ en heeft U minder snel last van irriterende ogen of een brandend gevoel. Wanneer U wilt wisselen tussen het dragen van een bril en lenzen, zijn zachte contactlenzen de ideale optie voor U.

Voordelen van zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn er in vele varianten, zo zijn er, dag-, week-, maand-, 3 maand-, half jaar-, en jaar lenzen. Naast de voordelen van een hoog draagcomfort en makkelijk in onderhoudt, zijn ze ook geschikt voor alle leeftijden. En voor wie een bril niet makkelijk vindt voor het sporten zijn de dag lenzen een optie, waarbij je ook geen vloeistof nodig hebt.