Loading...

Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een oogziekte. Mensen met glaucoom merken in het begin niets maar naarmate de jaren toenemen, worden de symptomen steeds erger. Beetje bij beetje wordt de oogzenuw aangetast. De opgelopen schade van glaucoom is blijvend. Regelmatig een oogcontrole is cruciaal voor het voorkomen van blindheid.

Hoe ontwikkelt glaucoom zich?

Hoe Glaucoom ontstaat is niet bekend. Zoals astigmatisme heeft de oogvorm te maken met een afwijking in de bolvorming van het oog. Door het vocht in het oog – ook kamerwater genoemd– behoudt het oog zijn vorm. Door de afvoer en aanmaak van kamerwater blijft er druk op het oog en de bolvorming in stand. Wanneer er geen nieuw kamerwater wordt aangemaakt, krijgt het oog een onnatuurlijke vorm.

Symptomen en kenmerken

Mensen met glaucoom voelen een constante druk op het oog, hebben hoofdpijn of zien lichtflitsen. Wanneer u een steeds waziger zicht krijgt en een rood oog heeft, neem dan contact met ons op. Wij controleren uw ogen gratis.
Valt u in de onderstaande groep? Dan heeft u een verhoogde kans op glaucoom.

  • Glaucoom zit bij u in de familie
  • U hebt een negroïde achtergrond
  • U bent op leeftijd
  • U heeft schade opgelopen aan het oog na een ongeval
  • U voelt een constante druk op het oog
  • U hebt een hoge bijziendheid

Glaucoom is prima te behandelen mits het in een vroegtijdig stadium is vastgesteld. De mensen die in de bovengenoemde groep vallen adviseren wij dan ook om regelmatige de ogen te laten controleren. Zodra Lucky Look glaucoom constateert sturen wij U door naar een oogarts.

Wij wijzen U er op dat opgelopen schade niet te herstellen is. Een periodieke controle redt mogelijk uw zicht.