Loading...

Harde Lenzen

Harde Lenzen

Harde contactlenzen bestaan al tientallen jaren. De harde lens is door de jaren heen gelijdelijk aan door ontwikkeld en verbeterd in draagcomfort en gebruikersgemak. De eerste glazen lenzen werden langzaam vervangen door de zachtere kunststof lens. Maar de huidige harde lens gemaakt van silicone polymeren, zorgen ervoor dat het oog constante toevoer heeft van zuurstof en daardoor dus beter voor het oog en draagcomfort. De stijfheid maakt ze duurzamer en met de juiste zorg zijn ze langer draagbaar dan de zachte lens. Ze bieden betere waarde voor geld ook omdat ze voor een helder zicht zorgen. De harde lens is daardoor ook helderder dan brillenglazen en zijn daarom niet ideaal voor bijvoorbeeld sporten.
Het nadeel t.o.v. de zachte lens blijft nog steeds het comfort en de gewenningstijd.

Trakteer je ogen.

Voelen je ogen ’s-avond vermoeiend aan? Ook al draag je contactlenzen? Kijken op PC, tv, smartphones en tablets is enorm zware last voor onze ogen Het is vergelijkbaar alsof je uren lang dezelfde spier van je lichaam gebruikt. Aangezien de oog spier zijn elasticiteit door de jaren heen verliest, wordt het steeds moeilijker voor de oog-spier om zich continue aan te spannen. Laat je informeren over onze contactlenzen en geef je ogen de rust die ze gewend waren.

Een belangrijke keuze.

Bij de aankoop van contactlenzen is de keuze van de soort contactlens zeer belangrijk voor zowel je zicht als je comfort. Bij de keuze van de soort lenzen zijn vier factoren belangrijk: bolling van het oog, comfort, zicht en veiligheid.
Harde lenzen zijn helderder en bieden meer waarde voor hun geld.
Zachte lenzen zijn comfortabeler en makkelijker in gebruik. Een veel voorkomende fout is dan ook dat er te weinig tijd wordt genomen voor de keuze van contactlenzen. Loop gerust eens binnen bij ons voor meer informatie.

Harde Lenzen

De harde lens is tegenwoordig minder hard dan een paar jaar geleden. Om deze reden wordt er vaker van een vormstabiele lens gesproken. Het zijn zuurstof doorlatende lenzen, die voor elk oog op maat worden gemaakt. Ondanks deze verbetering moet het oog nog steeds iets meer wennen aan een harde- dan aan een zachte lens. Echter –waar een zacht lens niet iedere oogafwijking kan corrigeren– kan de harde lens dit meestal wel. Vormstabiele lenzen zijn uitstekend geschikt voor mensen die met hun zachte lenzen niet scherp zien. De vormstabiele lenzen corrigeren voor lensdragers met een cylinder veel beter dan zachte lenzen. Ook vormstabiele lenzen zijn vaak prima af te wisselen met een bril.

Harde lenzen zijn goedkoop en duurzaam

Harde lenzen zijn door het materiaalgebruik geschikt om één tot meerdere jaren mee te gaan. Een goedkope en duurzame optie. Goed onderhouden van de lens is wel cruciaal voor de levensduur. Lucky Look geeft U advies waardoor uw harde lens langer meegaat. Wanneer U meer wilt weten neem dan contact met ons op.