Loading...

Type Lenzen

Type Lenzen

De keuze voor lenzen kan berusten op een praktische of esthetische overweging. De één wil graag sporten en vindt een bril daarbij onhandig. De ander vindt een bril niet mooi en kiest daarom voor een contactlens. Lucky Look helpt je graag bij het maken van uw keuze en voorziet u met de voor- en nadelen die deze keuze met zich meebrengt. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Vormstabiele Lenzen

Al een geruime tijd bestaan er vormstabiele lenzen omdat de term ‘harde lens’ eigenlijk niet meer past. Vormstabiele harde lenzen zijn namelijk een stuk minder hard dan vroeger. Ze laten zuurstof beter door en sluiten goed aan op het oog. Lucky Look heeft moderne meettechnologie waardoor wij de kromming (bolvorm) op uw oog nauwkeurig meten. Zo vinden wij de perfecte lens die goed aansluit en niet irriteert. Wanneer je last hebt van droge ogen of een afwijkende hoornvlies zijn vormstabiele lenzen een ideale optie voor je. Een vormstabiele lens gaat één tot twee jaar mee.

Zachte Lens

Niet alleen de ‘harde lens’ heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels zijn zachte lenzen tot wel vijf keer meer zuurstof door latend dan voorheen. Zo wordt je hoornvlies minder intensief belast. Je kunt daarom zachte lenzen langer dragen met hetzelfde comfort. Je ogen worden minder snel droog en sluiten beter aan. Wanneer je een beginnend zachte lensdrager bent, heeft je oog niet veel tijd nodig om te wennen aan de contactlens. Wanneer je naast lensdrager ook brildrager bent, is de zachte lens een geschikte keuze.

Multifocale Lens

Wanneer je zowel moeite heeft met scherpstellen voor veraf en dichtbij, dan kan je kiezen voor multifocale lenzen. Bij deze lenzen krijgt je het beste van beide werelden en heb je –naast het dragen van contactlenzen– geen leesbril nodig. De multifocale contactlens is bezig met een opmars. Steeds meer mensen hebben naast een bril of lens voor veraf of dichtbij, tevens een leescorrectie nodig. Wanneer je twijfelt over uw ogen, maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. Wij helpen U graag verder.

Voordelen van zachte contactlenzen

Het is lastig om zelf te bepalen welke lenzen je nodig hebt. Laat je ogen daarom gratis opmeten bij Lucky Look. Wij adviseren je graag na de oogmeting. Zo vind je altijd een contactlens die het beste bij je past. Neem contact met ons op voor een afspraak of loop vrijblijvend de winkel binnen.