Loading...

Enkelvoudige glazen

Nieuwe glazen.

Ben je toe aan een leesbril ? Ben je bij- of verziend? Dan helpt een enkelvoudige bril opnieuw om de wereld duidelijk te zien en met ontspannen ogen. Enkelvoudige glazen hebben één sterkte bereik over de gehele lens.
Omdat je ogen een bril nodig hebben voor je dagelijkse bezigheden is de keuze voor zowel het montuur als het glas voor iedereen anders. Natuurlijk helpen wij je graag voor de juiste keuze.
Onze enkelvoudige glazen zijn van kunststof of van glas en zijn ook uitermate geschikt voor hoge sterktes.

Trakteer je ogen.

Voelen je ogen ’s avonds vermoeiend aan? Ook al draag je een bril? Kijken op PC, tv, smartphones en tablets is enorm zware last voor onze ogen Het is vergelijkbaar alsof je uren lang dezelfde spier van je lichaam gebruikt. Aangezien de oogspier zijn elasticiteit door de jaren heen verliest, wordt het steeds moeilijker voor de oogspier om zich continue aan te spannen. Laat je informeren over onze glazen en geef je ogen de rust die ze gewend waren.

Een belangrijke keuze.

Bij de aankoop van een bril is de keuze van het montuur zeer belangrijk voor zowel je uiterlijk als je comfort. Bij de keuze van het glas zijn vier factoren belangrijk: uiterlijk, comfort, zicht en veiligheid. De dikte van het glas wordt gedeeltelijk bepaald door de grootte en de stijl van het montuur dat je kiest. Voor dunner glas, kies kleinere, ronde of ovale monturen. Kunststof glazen hebben ook de eigenschap om dunner geslepen te kunnen worden. Een veel voorkomende fout is dan ook dat er te weinig tijd wordt genomen voor de keuze van het glas, materiaal, montuur en coatings. Loop gerust eens binnen bij ons voor meer informatie.

Veraf en Dichtbij

In de volksmond is er onderscheidt in een bril voor veraf of dichtbij. Men spreekt van een verziend of hypermetroop oog dat korter is dan het normale oog. Bij bijziendheid wordt er in vaktermen gesproken van een myoop oog dat langer is dan het gemiddelde oog. Alhoewel er vaak verwarring ontstaat bij de vraag wat mensen die verziend zien kunnen zien, is het antwoord relatief simpel. Een verziend oog kan goed in de verte kijken en een bijziende ziet goed van dichtbij.

Laat je ogen meten

Wij merken uit ervaring dat mensen langdurig rondlopen met slecht zicht. Een oogmeting wordt vaak op de lange baan geschoven. Als opticien is dit vreemd aangezien een oogmeting gratis is en niet langer dan een half uur duurt. In onze winkel in Den Bosch krijgt u zelfs een kop koffie en gedegen advies erbij. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij helpen u graag verder.