Loading...

Droge ogen

Droge ogen

Droge ogen is een veelvoorkomend probleem. Droge ogen komen zowel voor door lichamelijke als externe problemen. Een droog leefklimaat zoals werkzaamheden in kas of bakkerij zijn hier voorbeelden van. Wanneer u te weinig water drinkt heeft het lichaam minder vermogen om de vochtbalans te reguleren. Lucky Look heeft enkele tips om droge ogen te voorkomen.

8 tips voor het voorkomen van droge ogen

1. Reguleer de luchtvochtigheid

Bevind je je in een ruimte met airconditioning zijn droge ogen veel voorkomend een probleem. Probeer zo nu en dan een deur of raam open te zetten. Het ophangen van waterbakken aan de verwarming is een handig controlepunt. Zijn de bakken leeg, vul deze opnieuw aan en ventileer de ruimte. Zodra de klachten blijven voorkomen koop dan een luchtbevochtiger.

2. Drink voldoende water op een dag

Drink minimaal twee liter water per dag. Veel water drinken is niet alleen goed voor het reguleren van je lichaamstemperatuur, opname van voedingsstoffen en transportatie van voedingsstoffen, maar door het drinken van water heeft uw lichaam voldoende vocht om traanvocht te ‘verversen’.

3. Reduceer de lichtintensiteit van jouw beeldscherm

Veel mensen hebben de helderheid van het beeldscherm te hoog staan. Dit kan hoofdpijn veroorzaken. Het is wetenschappelijk bewezen dat u slechter slaapt wanneer je je  veel blootstelt aan blauw licht. Gebruik je beeldscherm daarom niet als bureaulamp.

4. Zet je beeldscherm lager dan je ooghoogte

Als je naar beneden kijkt is je oog minder blootgesteld aan de open lucht. Ga verdamping tegen, verlaag uw beeldscherm.

5. Vergroot de letters en afbeeldingen op uw beeldscherm

Je gaat turen wanneer letters en afbeelding op uw beeldscherm te klein zijn. De samengeknepen oogleden veroorzaken naast hoofdpijn ook droge ogen. Je kunt eenvoudig de grote van het beeldscherm aanpassen. Op een Windows pc of laptop drukt je tegelijk de toetsencombinatie CTR+ in om te vergroten en CTR- om te verkleinen. Wanneer je werkt op een Mac drukt U CMD+ om te vergroten en CMD- om te verkleinen.

6. Knipper met de ogen

Dit lijkt een voor de hand liggende tip en dat is het ook. Iedere keer dat je met je oogleden knippert, wordt het oog bevochtigd. Mensen knipperen minder met de ogen wanneer ze achter een beeldscherm zitten. Echter wanneer je je  er bewust van bent, is dit makkelijk te voorkomen.

7. Afwisseling doet wonderen

Blijf niet langdurig achter het beeldscherm zitten. Sta regelmatig op, maak een rondje en wissel de werkzaamheden af.
Zo blijft je actief met knipperen en voorkomt U droge ogen.

8. Bevochtig uw ogen regelmatig

In extreem droge omgevingen met een lage luchtvochtigheid zijn oogdruppels een uitkomst.
Neem ze mee wanneer je in een vliegtuig stapt of werkzaam bent in een fabriek of kas.
Wanneer bovenstaande tips niet werken of jouw lichamelijke klachten ondervindt aan de ogen, neem dan contact met ons op.
.