Loading...

Torische Lenzen

Torische Lenzen

Torische lenzen zijn voor degene met Astigmatisme. Dit is een veel voorkomende afwijking in het oog. Afhankelijk van de mate van astigmatisme, is het zicht vertroebeld of vervormd, zowel dichtbij en veraf. Het komt bij mensen van alle leeftijden voor. Mensen met astigmatisme zijn daarnaast vaak ook bijziend of verziend. De beelden die vanuit het oog naar de hersenen worden verzonden kunnen alleen scherp en duidelijk zijn wanneer de lichtstralen in het oog op een centrale plek van het netvlies, achterin het oog, worden samen gebracht.
Astigmatisme wordt veroorzaakt wanneer het oppervlak van het oog (het hoornvlies), of de lens daar achter, vervormd zijn. In plaats van een mooi ronde kromming, heeft het meer de vorm van een rugbybal. Hierdoor wordt het licht niet op juiste manier geconcentreerd op het netvlies en is het beeld niet helder en niet scherp.

Trakteer je ogen.

Voelen je ogen ’s-avond vermoeiend aan? Ook al draag je contactlenzen? Kijken op PC, tv, smartphones en tablets is enorm zware last voor onze ogen Het is vergelijkbaar alsof je uren lang dezelfde spier van je lichaam gebruikt. Aangezien de oog spier zijn elasticiteit door de jaren heen verliest, wordt het steeds moeilijker voor de oog-spier om zich continue aan te spannen. Laat je informeren over onze contactlenzen en geef je ogen de rust die ze gewend waren.

Een belangrijke keuze.

Bij de aankoop van contactlenzen is de keuze van de soort contactlens zeer belangrijk voor zowel je zicht als je comfort. Bij de keuze van de soort lenzen zijn vier factoren belangrijk: bolling van het oog, comfort, zicht en veiligheid.
Harde lenzen zijn helderder en bieden meer waarde voor hun geld.
Zachte lenzen zijn comfortabeler en makkelijker in gebruik. Een veel voorkomende fout is dan ook dat er te weinig tijd wordt genomen voor de keuze van contactlenzen. Loop gerust eens binnen bij ons voor meer informatie.

Wannneer torische lenzen

Wanneer je een cilinder in je oog hebt, heeft het oog moeite om zich scherp te stellen. Men spreekt van astigmatisme wanneer je torische lenzen nodig hebt. Torische lenzen zijn lenzen met een cilinder in de contactlens die het oog corrigeert. Door deze correctie ziet u weer haarscherp.

Voordelen van torische contactlenzen

Het verschil tussen torische lenzen en ‘normale’ contactlenzen zit in de vorming het hoornvlies. Wanneer je astigmatisme heeft jouw hoornvlies een ovale vorm in plaats van een reguliere bolvorm. Hierdoor zie je beelden diffuus. Beelden zijn uit proporties getrokken en lijken vervormd. Het is alsof je een plaatje op de computer uittrekt. Torische contactlenzen corrigeren deze vervormingen waardoor jouw beeld weer in proportie wordt getrokken.